Schabowe 'piętrowe'

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 kotlety schabowe,
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę,
- 1 por(biała część)pokrojony w kostkę,
- 15-20 dkg pieczarek,
- 2-3 ząbki czosnku posiekanego w kosteczkę,
- sól, pieprz,
- 15 dkg startego żółtego sera,
- mąka, 2 jajka, bułka tarta,
- 2 łyżki masła, olej, majonez (marka do wyboru).

Jak przyrządzić?

- pieczarki pokroić i podsmażyć na łyżce masła,odrobinę posolić, przełożyć na talerzyk,- cebulę i pora podsmażyć (zeszklić) na łyżce masła,odrobinę posolić, przełożyć na talerzyk,- czosnek wrzucić na gorącą i suchą patelnię i podsmażyć na "brązowo" - efekt jakby grysiku:), przełożyć na talerzyk,- kotlety lekko zbić, posolić, popieprzyć, wkładać do rozkłóconych jaj, obtaczać w mące i bułce tartej,- rozgrzać olej (można dodać trochę masła), smażyć kotlety, po przewróceniu na drugą stronę zmniejszyć ogień i na wierzch każdego kotleta układać pora z cebulą, pieczarki, czosnek, ser i na koniec "kleksa" majonezu. Przykryć i chwilę dusić, aż ser się rozpuści.

Potrzebne przybory:

Talerzyki.

Uwagi:

Trochę to wszystko pracochłonne, ale możecie spróbować, kilku moim znajomych smakowało:)))Problemem może być precyzyjne pokrojenie takiego kotleta i zmieszczenie w ustach :)))))))

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Porcje4 porcje
Autordickw

Schabowe 'piętrowe': Podobne przepisy

Schabowe 'piętrowe': wypróbuj również

Powiązane Tematy