Składniki:
- 1/4 filiżanki majonezu,
- 1/4 filiżanki bardzo gęstej kwaśnej śmietany,
- 1 łyżeczka musztardy typu Dijon,
- 1 łyżka bardzo drobniutko posiekanej cebuli,
- 3 łyżeczki drobno posiekanych kaparów,
- 1/2 łyżeczki chrzanu,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 2 łyżeczki siekanej natki pietruszki,
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku,
- 2 łyżeczki siekanego szczypiorku,
- 1/2 łyżeczki sosu sojowego,
- 1/2 drobno posiekanego ząbku czosnku,
- 1/2 drobno posiekanego korniszona,
- sól i biały pieprz mielony do smaku.
Jak przyrządzić?
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki ze sobą, poczekać ok. 30 min aż wymieszają się smaki, przełożyć do słoika i wstawić do lodówki.
Potrzebne przybory:
Miska, słoik, nóż, deska do krojenia.
Jak podawać?
Wedle fantazji.
Uwagi:
Wspaniały dodatek do kanapek i do mięs grillowanych. Smacznego :-)
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | sawik |