Składniki:
masło, 5 ząbków czosnku, śmietana (najlepiej Rama Creme, ale ta do zup), 40 dag pieczarek, dwa serki topione, kalarepa, Warzywko, pieprz
Jak przyrządzić?
Czosnek rumienimy na maśle i dodajemy pieczarek. Mieszamy to ok. 5 minut i następnie dodajemy serki topione i je dokładnie rozcieramy w taki sposób, aby powstał sos, dodajemy śmietanę i gotujemy 20 min, doprawiamy pieprzem oraz Warzywkiem. Kalarepę kroimy w paski i też dodajamy do sosu. Gotujemy to jakieś 10 min, mieszając, i podajemy z makaronem wstążką. Pycha!
Jak podawać?
Podajemy z białym półsłodkim winem.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Andrzej |