Bigos z cukinii - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

średniej wielkości cukinia, 2 cebule, 1 pomidor, 1 kiszony ogórek, łyżka oliwy, zamiast soli łyżka vegety.

Jak przyrządzić?

Na oleju przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, pomidor i ogórek kiszony. Z cukinii odrzucamy gniazdo pestkowe, kroimy w kostkę i dokładamy. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Do smaku doprawiamy vegetą. Potrawa wyjątkowo smaczna i zdrowa!

Potrzebne przybory:

patelnia teflonowa lub parowar

Jak podawać?

Kolorowo! Już sama potrawa jest bajecznie kolorowa, podajemy ją w barwnych miseczkach - to zwiększa apetyt!

Uwagi:

Można też przygotować w parowarze, pomijając w ten sposób dodanie tuczacego oleju. Nie stracimy też w takiej wersji wielu cennych witamin.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
AutorMaria Oleszek

Bigos z cukinii: Podobne przepisy

Bigos z cukinii: wypróbuj również

Powiązane Tematy