Kukurydza gotowana na parze - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kukurydza, masło, sól

Jak przyrządzić?

Kolby kukurydzy gotujemy w parowarze na najniższym poziomie ok. 20-30 min. Następnie polewamy stopionym masłem, solimy i gotowe.

Potrzebne przybory:

parowar, widelec

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Autormaxine

Kukurydza gotowana na parze: Podobne przepisy

Kukurydza gotowana na parze: wypróbuj również

Jak gotować na parze?

... na nowo niektóre dobrze znane potrawy. Zwolennicy gotowania na parze twierdzą ponadto, że dania przyrządzone w ten sposób posiadają całe bogactwo smaku, które jest znacznie mniej uboższe po upieczeniu ... albo usmażeniu. Warto zatem choćby dla ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Jajecznica na parze

... Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania potraw, gdyż gotując w parowarze lub kąpieli wodnej zachowujemy większość składników odżywczych produktów. Dziś przepis na jajecznicę, oczywiście przyrządzoną na parze. ... ...

dawno temu

Właściwości kukurydzy

... Ojczyzną kukurydzy jest Peru, jednak w naszym kraju pojawiła się dopiero pod koniec XVIII wieku za sprawą Krzysztofa Kolumba, który przywiózł ją do Europy. Dziś gotowana kolba kukurydzy to wakacyjna ... przekąska obok takich łakoci jak gofry, ...

dawno temu

Ryba na parze, czyli danie z parowaru

... najbliższych. Przepisy na parowar nie są zbyt skomplikowane, więc naprawdę warto w niego zainwestować i skrócić czas gotowania o połowę. Zacznijmy od czegoś prostego. Co powiecie na rybę na parze z ziemniaczkami, cukinią i aromatycznymi ziołami? ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... Gotowane warzywa nie muszą stracić wszystkich wartości odżywczych. Trzeba tylko znać kilka kilka prostych sztuczek, które pozwolą zachować witaminy i wydobyć pysznych smak. Jak gotować warzywa? W książce kucharskiej babci znalazłam kilka ...

dawno temu

Kluski na parze

... Dieta rocznych dzieci to nie tylko mleczko i kaszki. Możesz podawać maluszkowi już większość produktów. Dziś przepis na lekki i pożywny posiłek - kopytka na parze. Jak je przyrządzić? Przepis poniżej. ... go i rozgnieć. Dodaj łyżkę twarogu, ...

dawno temu

Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?

... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na parze nie przypadnie do gustu? ... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na ...

dawno temu

Gotowanie na parze

... 68674 Produkty gotowane na parze zachowują posiadane witaminy i składniki mineralne.Żywność nie jest zanurzana w wodzie, więc nie dochodzi do wypłukiwania składników odżywczych. Poza tym posiłki ... gotowane na parze nie wymagają używania ...

dawno temu

Na lato dobre na parze

... to dania z parownika. Mało roboty, zdrowo, pożywnie i szybko. Dzisiaj podsyłam tobie pomysł na łatwy obiad dla całej rodziny, nawet dla tych najmłodszych. Pstrąg na parze Oczyszczonego pstrąga dopraw ... na parze. Obiad w 30 minut jest już ...

dawno temu

Gotowanie ziemniaków

... dostarczają nam raczej wiele zbędnych kalorii. Gotowanie ziemniaków na parze Czas przygotowania to około 15 minut. Ziemniaki należy w tym przypadku obrać i pokroić na cząstki, a następnie umieścić nad wrzącą wodą w naczyniu z dziurkami. ... ...

dawno temu

Marchewka gotowana - smacznie i zdrowo

... Chcesz mieć piękna cerę? Pij marchewkę, jedz marchewkę, chrup marchewkę. Marchewka gotowana, marchewka pieczona, marchewka smażona, marchewka duszona – marchewka w każdej postaci jest znakomita ... wszystko dobrze wymieszać. 5. Gotowana ...

dawno temu

Zestaw do jedzenia kukurydzy

... Nie wiem jak Ciebie, ale mnie jedzenie kukurydzy zawsze irytowało (oczywiście chodzi o taką w kolbach, bo co to za filozofia zjeść ją z puszki). Nigdy nie można za nic złapać, kukurydza jest gorąca ... , ręce brudne... Znasz to skądś? Na pewno ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... Pyszne żeberka a do tego sos teriyaki, czyż to nie brzmi dobrze? Zwłaszcza dla panów, którzy zwykle nie przepadają za dietetycznym jedzeniem przygotowywanym na parze. Jeśli spróbują tego dania na pewno sami pobiegną do sklepu po parowar. Jak je ...

dawno temu

Gotowane jabłka - pyszny deser

... Jabłka gotowane w winie – oto pomysł na pyszny deser. Nie będziesz żałowała, że go przygotowałaś, bo naprawdę wart jest grzechu. Dodatkowym plusem jest stosunkowo nieduża ilość kalorii, przynajmniej w porównaniu z lodami czy bitą śmietaną. ...

dawno temu

Zakochana para

... z języczkiem. Potem, gdy polubiłam swoją samotność i siebie, nic mnie nie ruszało. Nie zwracałam uwagi na zakochane pary, byłam zajęta albo swoim laptopem, albo gazetą, książką, albo przyjaciółkami ... się jednak to, że z tej tęsknoty uwielbiam ...

dawno temu

Powiązane Tematy