Łosoś gotowany na parze (autor Joanna)

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag fileta z łososia, 2 szklanki esencjonalnego wywaru z warzyw, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka oleju, łyżka przyprawy do ryb, pieprz

Jak przyrządzić?

Rybę podzielić na 4 równe kawałki i starannie usunąć ości (najlepiej pęsetą). Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i pieprzem. W garnku do gotowania na parze zagotować wywar. Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułożyć kawałki łososia i przykryć je natłuszczoną folią aluminiową. Umieścić wkładkę w garnku i przykryć pokrywką. Gotować 3-4 min, po czym odwrócić rybę i gotować jeszcze 5 min.

Jak podawać?

Podawać z sosem czosnkowym, ziemniakami pieczonymi lub z wody i surówką z jabłka i pora.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorJoanna

Łosoś gotowany na parze (autor Joanna): Podobne przepisy

Łosoś gotowany na parze (autor Joanna): wypróbuj również

Powiązane Tematy