Składniki:
opakowanie rozdrobnionego szpinaku,
małe opakowanie bryndzy,
1/2-1 kostki rosołowej,
kilka łyżek jogurtu naturalnego,
2 ząbki czosnku,
pieprz
Jak przyrządzić?
Rozmrozić szpinak, podgrzać, dodać drobno posiekany/ przeciśnięty prze praskę czosnek i kostkę rosołową (ilość zależnie od upodobania). Gdy kostka się rozpuści, dodać pokrojoną w kostkę bryndzę, mieszać do rozpuszczenia, doprawić pieprzem. Na koniec polecam dodać parę łyżek jogurtu naturalnego. Pycha!
Jak podawać?
Podawać gorące do makaronu penne czy spaghetti, ostro przyprawionego ryżu, mięsa drobiowego lub ryby, np. pangi. Przepyszne też z kromką chleba razowego czy grzankami.
Uwagi:
Potrawa, która będzie smakowitym zaskoczeniem dla osób, które twierdzą, że nie lubią szpinaku. Wiem z autopsji! :-)
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | melanto |