Składniki:
Masa kakaowa:
3 paczki herbatników,
15 dag margaryny (Palmy),
15 dag cukru pudru,
3 dag kakao,
1 jajko,
3 łyżki rumu.
Masa kokosowa:
10 dag margaryny (Palmy),
10 dag cukru pudru,
10 dag wiórków kokosowych.
Jak przyrządzić?
3 paczki herbatników zmielić. 15 dag margaryny, 15 dag cukru pudru ucierać mikserem. Dodać 1 jajko oraz 3 dag kakao. Do smaku można dodać 3 łyżki rumu. Do tak przygotowanej masy wrzucić zmielone herbatniki i zmieszać łyżką.Do drugiej miski wrzucić 10 dag margaryny (Palmy) oraz 10 dag cukru pudru i ucierać mikserem. Do masy dodać wiórki kokosowe, wymieszać.Na przygotowanym papierze pergaminowym równomiernie rozsmarować masę kakaową (w miarę cienko), a następnie na całej jej szerokości - masę kokosową. Tak przygotowaną masę zrolować za pomocą papieru, zawinąc w papier i włożyć do lodówki na co najmniej 3-4 godz.Smacznego!
Potrzebne przybory:
papier pergaminowy,dwie miski,mikser
Uwagi:
Jeżeli chcemy wcześniej spożyć roladę, można włożyć ją do zamrażarki zamiast do lodówki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 10-12 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | justine-w |