Sk艂adniki:
Masa kakaowa:
3 paczki herbatnik贸w,
15 dag margaryny (Palmy),
15 dag cukru pudru,
3 dag kakao,
1 jajko,
3 艂y偶ki rumu.
Masa kokosowa:
10 dag margaryny (Palmy),
10 dag cukru pudru,
10 dag wi贸rk贸w kokosowych.
Jak przyrz膮dzi膰?
3 paczki herbatnik贸w zmieli膰. 15 dag margaryny, 15 dag cukru pudru uciera膰 mikserem. Doda膰 1 jajko oraz 3 dag kakao. Do smaku mo偶na doda膰 3 艂y偶ki rumu. Do tak przygotowanej masy wrzuci膰 zmielone herbatniki i zmiesza膰 艂y偶k膮.Do drugiej miski wrzuci膰 10 dag margaryny (Palmy) oraz 10 dag cukru pudru i uciera膰 mikserem. Do masy doda膰 wi贸rki kokosowe, wymiesza膰.Na przygotowanym papierze pergaminowym r贸wnomiernie rozsmarowa膰 mas臋 kakaow膮 (w miar臋 cienko), a nast臋pnie na ca艂ej jej szeroko艣ci - mas臋 kokosow膮. Tak przygotowan膮 mas臋 zrolowa膰 za pomoc膮 papieru, zawin膮c w papier i w艂o偶y膰 do lod贸wki na co najmniej 3-4 godz.Smacznego!
Potrzebne przybory:
papier pergaminowy,dwie miski,mikser
Uwagi:
Je偶eli chcemy wcze艣niej spo偶y膰 rolad臋, mo偶na w艂o偶y膰 j膮 do zamra偶arki zamiast do lod贸wki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 10-12 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | justine-w |