Ryż z warzywami (autor Anna)

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg marchwi, 4 pietruszki - korzeń, 1 seler - korzeń, 0,5 kg pieczarek, 0,5 kg piersi kurczaka, 2 woreczki ryżu.
Sos majonezowo-jogurtowo-czosnkowy: 1 duży jogurt naturalny, 3 ząbki czosnku, 1 mały słoik majonezu, 0,5 szkl. gęstej śmietany, sól, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach (marchew, seler, pietruszkę), ugotować je na parze, ale nie za miękko. Następnie uparować pieczarki i pierś kurczaka, ugotować 2 woreczki ryżu, wszystko razem połączyć. Dobrze wymieszać i podawać osobno do tej sałatki sos.Smacznego!

Jak podawać?

Sałatkę normalnie w misce, a obok niej postawić w sosjerce sos i polać sałatkę.

Uwagi:

Sałatkę można jeść bez sosu, ale o wiele lepiej smakuje z sosem, dla mnie rewelacja.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
AutorAnna

Ryż z warzywami (autor Anna): Podobne przepisy

Ryż z warzywami (autor Anna): wypróbuj również

Powiązane Tematy