Składniki:
warzywa (marchew, pietruszka, seler, por), ryba panga, sól, pieprz ziołowy
Jak przyrządzić?
Do naczynia do gotowania na parze włożyć kolejno por przekrojony na połówki, na to płat ryby pangi, na nią marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera pokrojone w dużą kostkę. Lekko osolić, posypać lekko pieprzem ziołowym, szczelnie przykryć naczynie do gotowania na parze i gotować do miękkości warzyw, najlepiej al dente.
Potrzebne przybory:
naczynie do gotowania na parze, deska i nóż
Jak podawać?
Na kwadratowym talerzu z listkiem sałaty, plastrem pomiodora i świeżego ogórka, z listkami natki pietruszki, krążkiem pomarańczy i dosolić do smaku, smacznego!
Uwagi:
Jest to potrawa na odchudzanie,ale można dodać po ugotowaniu masło na gorącą potrawę i podać np. z ryżem ugotowanym na rosołku Winiary i już mamy danie obiadowe lub kolacyjne. Ryba nie pachnie niemiło podczas przyrządzania, jest smaczna.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Wiera |