Składniki:
1 czerwona cebula, 100 g selera, 100 g kapusty włoskiej, 150 g selera naciowego, 150 g czerwonej papryki, 2 pomidory, 250 ml bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, liść laurowy, sól, pieprz, zioła
Jak przyrządzić?
Warzywa (prócz cebuli) oczyścić i umyć, pokroić w paski i ugotować na parze na półmiękko. Cebulę podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem. Dodać koncentrat i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
Uwagi:
Potrawa jest zdrowa, prosta w przygotowaniu, dietetyczna i sycąca.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Autor | eliz@ |