Składniki:
po strąku czerwonej i żółtej papryki,
mały ogórek,
cebula,
ząbek czosnku,
oliwa,
pół szklanki bulionu warzywnego,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
pół pęczka koperku,
sól, pieprz,
4 porcje sandacza, pstrąga lub innej ryby ze skórą
Jak przyrządzić?
Pokroić papryki, ogórek, cebulę i czosnek. Rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć paprykę i chwilę smażyć. Dodać ogórek, cebulę i czosnek. Koncentrat pomidorowy wymieszać z bulionem, zalać warzywa i dusić na małym ogniu 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z posiekanym koperkiem.Rybę oprószyć solą, pieprzem i usmażyć na złoty kolor. Podawać z duszoną papryką.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Izabella |