Składniki:
kapusta pekińska,
puszka kukurydzy,
kilka jaj (ok. 4),
puszka groszku,
puszcza czerwonej fasoli,
szczypta soli,
odrobina majonezu light
Jak przyrządzić?
Otwieramy puszki, odcedzamy warzywa. Kapustę pekińską kroimy w drobne kawałki, ewentualnie cieńskie paseczki. Drobno kroimy jajka. Całość mieszkamy. Solimy do smaku. Dodajemy odrobinę majonezu light. Gotowe.
Jak podawać?
Doskonale smakuje sama, z pieczywem chrupkim, wędlinami, pieczonym mięsem czy rybą.
Uwagi:
Sałatka jest pyszna, zdrowa i, co niezwykle istotne, błyskawiczna. Jej przygotowanie zajmuje poniżej dziesięciu minut. Doskonała w przypadku nieoczekiwanych gości. Można ją wykonać o każdej porze roku.Wchodzące w skład warzywa są bogate w witaminy, ważne w każdej diecie.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Katarzynka |