Składniki:
1400 g filetów z dorsza lub morszczuka, mintaja,
300 g pieczarek,
3 ząbki czosnku,
1 szt. cebuli,
150 ml jogurtu naturalnego,
100 g żółtego sera,
sok z cytryny, biały pieprz, sól, curry, słodka papryka.
Jak przyrządzić?
Filety, uprzednio ugotowane na parze, skropione sokiem z cytryny, posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonym czosnkiem.Zapiekać w piekarniku około 15 minut w temperaturze 160 stopni.Ugotować na parze pokrojone w plasterki pieczarki razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzić krążki cebuli, polać jogurtem i rozłożyć usmażone pieczarki, posypać startym żółtym serem.Zapiekać do momentu roztopienia się sera. Zapieczoną rybę podawać z ziemniakami, posypaną szczypiorkiem oraz świeżymi jarzynami.
Jak podawać?
Podawać z ryżem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia |
Autor | doreeska |