Filety z dorsza zapiekane w jogurcie i pieczarkach

Przepis kulinarny

Składniki:

1400 g filetów z dorsza lub morszczuka, mintaja,
300 g pieczarek,
3 ząbki czosnku,
1 szt. cebuli,
150 ml jogurtu naturalnego,
100 g żółtego sera,
sok z cytryny, biały pieprz, sól, curry, słodka papryka.

Jak przyrządzić?

Filety, uprzednio ugotowane na parze, skropione sokiem z cytryny, posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonym czosnkiem.Zapiekać w piekarniku około 15 minut w temperaturze 160 stopni.Ugotować na parze pokrojone w plasterki pieczarki razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzić krążki cebuli, polać jogurtem i rozłożyć usmażone pieczarki, posypać startym żółtym serem.Zapiekać do momentu roztopienia się sera. Zapieczoną rybę podawać z ziemniakami, posypaną szczypiorkiem oraz świeżymi jarzynami.

Jak podawać?

Podawać z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćśrednia
Autordoreeska

Filety z dorsza zapiekane w jogurcie i pieczarkach: Podobne przepisy

Filety z dorsza zapiekane w jogurcie i pieczarkach: wypróbuj również

Powiązane Tematy