Nadziewane jabłka

Przepis kulinarny

Składniki:

4 kwaśne jabłka, 0,5 kg drobiowego mielonego, pół torebki ryżu, 1 cebulka, 4 plasterki pomidora, 4 plasterki żółtego sera, trochę szczypiorku, sól i pieprz

Jak przyrządzić?

Jabłka umyć i odkroić górę i wykroić środki, mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, przesmażoną cebulką, solą i pieprzem i nadziać tym farszem jabłka. Na wierzch położyć plasterek żółtego sera, a na ser plaster pomidorka.Włożyć do garnuszka, podlać wodą i pod przykryciem dusić, aż jabłka zmiękną i lekko popękają (ok. 20 minut). Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Uwagi:

Życzę smacznego, zamiast jabłek można dać paprykę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt7 zł
AutorKadorcia

Nadziewane jabłka: Podobne przepisy

Nadziewane jabłka: wypróbuj również

Powiązane Tematy