Składniki:
4 kwaśne jabłka, 0,5 kg drobiowego mielonego, pół torebki ryżu, 1 cebulka, 4 plasterki pomidora, 4 plasterki żółtego sera, trochę szczypiorku, sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Jabłka umyć i odkroić górę i wykroić środki, mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, przesmażoną cebulką, solą i pieprzem i nadziać tym farszem jabłka. Na wierzch położyć plasterek żółtego sera, a na ser plaster pomidorka.Włożyć do garnuszka, podlać wodą i pod przykryciem dusić, aż jabłka zmiękną i lekko popękają (ok. 20 minut). Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Uwagi:
Życzę smacznego, zamiast jabłek można dać paprykę.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Kadorcia |