Składniki:
5 jaj,
szklanka mleka,
2 łyżki masła,
łyżka tartej bułki,
koperek,
25 dag zielonego groszku konserwowego,
cukier,
sól,
przyprawa do zup
Jak przyrządzić?
Jaja ubijamy dokładnie trzepaczką, dodając mleko, posiekany koperek i przyprawy.Pięć filiżanek żaroodpornych smarujemy masłem, wysypujemy tartą bułką, wkładamy zielony groszek i zalewamy masą z jaj.Filiżanki szczelnie zamykamy i gotujemy na parze.
Potrzebne przybory:
parowar, żaroodporne filiżanki
Jak podawać?
Ugotowane jaja wykładamy na ryż, który również gotujemy na parze. Danie podajemy z zieloną sałatą.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 18 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | ADAM |