Jajka na parze z groszkiem

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jaj,
szklanka mleka,
2 łyżki masła,
łyżka tartej bułki,
koperek,
25 dag zielonego groszku konserwowego,
cukier,
sól,
przyprawa do zup

Jak przyrządzić?

Jaja ubijamy dokładnie trzepaczką, dodając mleko, posiekany koperek i przyprawy.Pięć filiżanek żaroodpornych smarujemy masłem, wysypujemy tartą bułką, wkładamy zielony groszek i zalewamy masą z jaj.Filiżanki szczelnie zamykamy i gotujemy na parze.

Potrzebne przybory:

parowar, żaroodporne filiżanki

Jak podawać?

Ugotowane jaja wykładamy na ryż, który również gotujemy na parze. Danie podajemy z zieloną sałatą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania18 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt5 zł
AutorADAM

Jajka na parze z groszkiem: Podobne przepisy

Jajka na parze z groszkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy