Składniki:
kotlety sojowe - ile kto zje,
kostka rosołowa,
ser - obojętnie jaki (najlepiej topniak),
2 jajka,
bułka tarta, olej
Jak przyrządzić?
Kotlety ugotować z kostką rosołową w wodzie, wyciągnąć, odcedzić wodę, na kotlecikach położyć ser (lub posmarować serkiem), obtoczyć w jajku i bułce i upiec na patelni z olejem.
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, durszlak :) albo coś do odcedzania
Jak podawać?
Do obiadu lub same. Raczej na ciepło, ale na zimno też są pyszne - jak kto woli.
Uwagi:
Dobre na wszystkie okazje i do obiadu. Można jeść z keczupem albo z czym kto woli. A z wody można zrobić zupę, wystarczy dodać parę jarzyn. Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 18 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | zależy ile kto zje |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Madzia |