Składniki:
- jeden "bukiet" lub jedna paczka mrożonych brokułów,
- dwa średnie ząbki czosnku,
- trzy lub cztery jajka,
- pół jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki majonezu,
- sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Wodę osolić i dodać trochę oliwki lub masła, wrzucić do wody brokuły i gotować około 20 minut. Jajka ugotować na twardo, białko pokroić w średnią kostkę. Czosnek drodno posiekać, brokuły wystudzić. Tak przygotowane składniki delikatnie wymieszać. Na końcu dodać jogurt i majonez, przyprawić do smaku.
Jak podawać?
Najlepiej podawać ze smażonymi lub pieczonymi ziemniakami.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Sla_1 |