Aniołek cudo

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto:
- ½ kg mąki
- 2 jajka
- 1 duża łyżka mąki ziemniaczanej
- ¾ szkl śmietany
- 1 łyżeczka amoniaku
- ½ szkl cukru pudru

Masa:
- 2 szkl. mleka
- 1 szkl. cukru
- 1 margaryna
- 2 jajka
- 1 szkl. gęstej śmietany
- 2 łyżki kopiaste mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy

Jak przyrządzić?

Zagnieść ciasto i podzielić na 5 części. Upiec 5 placków. 1 na pokruszenie.
Masa: 2 szkl mleka, 1 szkl cukru, 1 margaryna Zagotować i lekko ostudzić. Dodać 2 jajka, 1 szkl. gęstej śmietany, 2 łyżki kopiaste mąki ziemniaczanej, cukier waniliowy.
Całość zagotować i gorącą masą przekładać placki.Jeden placek pokruszyć i posypać nim ciasto.placek-masa-placek-masa-placek-masa-placek-masa-pokruszony placek.

Uwagi:

Koniecznie trzeba przełożyć gorącym budyniem! Pyszne na drugi dzień. Piec w blaszce prostokatnej. Temperatura zależy od piekarnika, ale placki pieką się kilkanaście minut. Więc szybciutko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Autorelle

Aniołek cudo: Podobne przepisy

Aniołek cudo: wypróbuj również

Powiązane Tematy