Składniki:
ryż w torebkach 2 sztuki,
1 duża pierś z kurczaka,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
1 jogurt naturalny,
2 łyżki majonezu (może być niskokaloryczny),
sól,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy. Piersi kroimy w kostkę i przysmażamy na oleju. Rumienimy i na koniec posypujemy solą i pieprzem.
Sos:Do jogurtu wciskamy czosnek, dodajemy majonez, szczyptę soli i wszystko mieszamy.
Ryż wykładamy na talerz, polewamy sosem i kładziemy na górę mięso
Potrzebne przybory:
patelnia, praska, garnek do gotowania ryżu.
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Proste i szybkie. Gdy gotuje się ryż, robię w tym czasie mięso i sos.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Luiza |