Składniki:
10 plastrów dużej szynki konserwowej,
1 mały słoiczek marynowanej dyni,
6 dymek konserwowych,
2 duże jajka ugotowane na twardo,
6 sztuk czarnych oliwek,
3 łyżki majonezu niskokalorycznego,
pieprz czarny.
Jak przyrządzić?
Dynię kroimy na malutkie cząstki. Dodajemy jajko pokrojone też na małe cząstki, dymkę pokrojoną i oliwki. Dodajemy majonez, mieszamy, doprawiamy i znów mieszamy.Plastry wypełniamy farszem, zawijamy w rulon i wkładamy do lodówki na 15 minut. Jeśli chcemy się pobawić, możemy na tacy zalać to żelatyną, przyozdabiając winogronami.
Potrzebne przybory:
deska i miseczka do wymieszania farszu
Jak podawać?
Na zimno.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Luiza |