Składniki:
brokuły, brukselka, kalafior, kawałki miękkich pomidorów, ziemniaki, dwa udka z kurczaka, jakaś przyprawa w stylu vegeta, kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, śmietana, marchewka, pietruszka, por.
Jak przyrządzić?
Na zagotowaną wodę wrzucić udka oraz ziemniaki. Po 10 minutach dodać marchewkę i pietruszkę. Zupa powinna gotować się od tego momentu ok. 20 minut. Następnie dodajemy opłukane warzywa: brukselkę, brokuły i kalafior oraz obrane kawałki pomidora, a także dorzucamy kostki i vegetę ile kto chce, zależy od upodobań. To wszystko gotuje się aż warzywa bedą miękkie. Brokuły powinny się rozgotować przez co zagęszczą zupę. Pod koniec zaprawiamy koncentratem pomidorowym a następnie śmietaną.
Uwagi:
Paluszki lizać! Najlepsza ze świeżych warzyw!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Justyś |