Sk艂adniki:
bagietka,
pomidory,
cebula,
szynka (najlepiej konserwowa),
pieczarki,
zolty ser,
szczypta soli,
chilli (niekoniecznie).
Jak przyrz膮dzi膰?
Pokrojone pieczarki dusimy na patelni. Podobnie post臋pujemy z cebula pokrojona w kostke. Gdy cebula si臋 zezloci, dodajemy posiekana w pasteczki (lub pokrojona w kostke) szynke. Czekamy, az szynka sie troche podpiecze. Na koniec dodajemy pokrojone w wieksza kostke pomidory, szczypte soli i jesli ktos lub chilli. Czekamy, az z pomidorow zrobi nam sie "papka". W tym czasie kroimy bagietke na pol i wkladamy do piekarnika, zeby stala sie chrupiaca. Na podgrzana bagietke kladziemy farsz z patelni i zakrywamy zoltym serem, przygotowana kanapeczke wkladamy na moment do mikrofalowki i czekamy az ser sie na niej stopi. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Noz, deska, patelnia, drewaniana lyzka do mieszania ;-)
Jak podawa膰?
Najlepiej na goraco :)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Autor | silent_ |