Babeczki nadziewane karmelem

Przepis kulinarny

Składniki:

duża puszka mleczka zagęszczanego słodzonego,
kupowane w sklepie babeczki (same spody, które można wypełnić)

Jak przyrządzić?

Karmel:
Puszkę z mlekiem zagęszczanym wsadzić do garnka z wodą tak, żeby puszka była cała zakryta i gotować przez 1,5 godziny. W razie potrzeby dolewać wody. Po tym czasie odstawić do ostygnięcia. Następnie należy wypełnić spody babeczek karmelem i dowolnie urozmaicić deser :)

Uwagi:

Można dodać orzechy, migdały, wiórki kokosowe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
AutorOregano

Babeczki nadziewane karmelem: Podobne przepisy

Babeczki nadziewane karmelem: wypróbuj również

Powiązane Tematy