Składniki:
1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasa, 1 słoik majonezu, 8 jaj (ugotowane na twardo), 1 słoik selera konserwowego lub pieczarek konserwowych, por, 20 dag sera żółtego, 20 dag szynki konserwowej
Jak przyrządzić?
Kłaść warstwowo do dużej przezroczystej miski: odsączona kukurydza, 4 jajka pokrojone w kostkę wymieszane z majonezem, połowa porcji szynki (pokrojona w cienkie paseczki), połowa puszki odsączonych ananasów pokrojonych w kostke, odsączony seler lub pieczarki, ponownie 4 jajka pokrojone w kostkę wymieszane z majonezem, reszta szynki pokrojonej w paseczki, połowa żółtego sera (starty na drobnych oczkach tarki), por drobniutko pokrojony, reszta żółtego sera startego na drobnych oczkach, 3 łyżki majonezu (rozprowadzić po całej powierzchni miski) i na koniec resztę ananasa. Smacznego.
Uwagi:
Polecam majonez "pomorski
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 10 porcji |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Misia |