Składniki:
słoik ciętego selera,
puszka czerwonej fasoli,
20 dag pieczarek,
20 dag żółtego sera,
średniej wielkości filet z kurczaka,
3 duże ogórki konserwowe,
nać pietruszki,
majonez, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Filet z kurczaka ugotowac w lekko słonej wodzie, ostudzić. Pieczarki sparzyć i pozostawić do ostudzenia. Seler odcedzić i przełożyć do naczynia w którym będziemy sporządzać sałatke. Następnie odcedzić również czerwoną fasole i przepłukać zimną wodą. Dodać do selera. Ogórki, żółty ser, pieczarki i filet z kurczaka pokroić w kostkę i również dodać do naczynia. Na koniec posiekać nać pietruszki (dość dużo), dodać do sałatki, następnie dołożyć do całości 3 duże łyżki majonezu, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Uwagi:
Pychotka
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | anna |