Składniki:
Makaron wloski(rurki średniej grubości kolorowe),
2 papryki,
pomidor,
cebula,
kilka ząbkow czosnku(ja biorę 3),
pęczek bazylii i kolendry,
oliwa z oliwek,
płat łososia,
dowolne przyprawy (używam soku z cytryny, soli morskiej i zielonego pieprzu),
odrobina masła.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, na patelni zeszklić na oliwie cebulę z czosnkiem i dodać do ugotowanego i odcedzonego makaronu, papryki pokroić w kostkę i poddusić z obranym ze skórki pomidorem do miękkości i tez dodać do makaronu. Bazylię i kolendrę drobno posiekać i wymieszać z odrobiną oliwy, następnie dodać do makaronu i doprawić solą i pieprzem według uznania. Płat łososia skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i posypać wiorkami masła, wstawić do nagrzanego piekarnika na kilanaście minut (najlepiej niech sie piecze w trakcie przygotowywania makaronu). Potrawę mimo sporej ilości skladnikow robi się szybko i jest naprawdę przepyszna. Spróbujcie sami. Polecam.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Autor | Asia |