Curry wołowe po indonezyjsku

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 kg wolowiny,
pol szklanki wody,
50 g wiorkow kokosowych,
4 cebule,
4 zabki czosnku,
1-2 lyzki kminu rzymskiego,
1-2 lyzki proszku chilli,
1 lyzka cynamonu,
1 lyzka kolendry w proszku,
sol,
olej z orzeszkow ziemnych.

Jak przyrządzić?

Mieso pokroic w cienkie paseczki. Cebule obrac i pokroic w paski. Czosnek drobno posiekac. Rozgrzac olej w woku lub wysokim garnku do wysokiej temperatury, dodac cebule i czosnek i smazyc na zolto zloty kolor, dodac wiorki kokosowe i smazyc do zmiany koloru, dodac mieso i przyprawy i zalac woda, gotowac na wolnym ogniu az mieso bedzie kruche, doprawic do smaku.

Uwagi:

Podawac z ryzem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorMIRKA

Curry wołowe po indonezyjsku: Podobne przepisy

Curry wołowe po indonezyjsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy