Sk艂adniki:
1/2 kg wolowiny,
pol szklanki wody,
50 g wiorkow kokosowych,
4 cebule,
4 zabki czosnku,
1-2 lyzki kminu rzymskiego,
1-2 lyzki proszku chilli,
1 lyzka cynamonu,
1 lyzka kolendry w proszku,
sol,
olej z orzeszkow ziemnych.
Jak przyrz膮dzi膰?
Mieso pokroic w cienkie paseczki. Cebule obrac i pokroic w paski. Czosnek drobno posiekac. Rozgrzac olej w woku lub wysokim garnku do wysokiej temperatury, dodac cebule i czosnek i smazyc na zolto zloty kolor, dodac wiorki kokosowe i smazyc do zmiany koloru, dodac mieso i przyprawy i zalac woda, gotowac na wolnym ogniu az mieso bedzie kruche, doprawic do smaku.
Uwagi:
Podawac z ryzem.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | MIRKA |