Składniki:
0,5 glowki kapusty bialej, peczek pietruszki, 2 marczewki /startej/, cebula /drobno pokrojona/,
zalewa: wode przegotowac z mala iloscia cukru i octu,
sol, pieprz
Jak przyrządzić?
Kapuste poszatkowac i zasypac sola aby wyszla z niej woda. Nastepnie kapuste odcisnac i dodac pozostale skladniki /poszatkowana pietruszke i cebule oraz starta marchewke/. Zalac zalewa i wymieszac.
W razie dania kolacyjno-zakaskowego dodajemy sos z majonezu i jogurtu naturalnego badz smietany.
Uwagi:
Mozna tez sprobowac inne warianty w miare upodoban smakowych.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | w zaleznosci od skladnikow |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | kfiatek |