Krem z pieczrek z makaronem

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 pieczarek,
3 cebule (małe),
szczypta soli i pieprzu,
imbir,
bazylia (trochę),
1 smietana kremówka,
łyzka mąki,
pieteucha,
oliwa (troche).

Jak przyrządzić?

Cebule pokroić w kostke, zeszklić na oliwie. Pieczarki pokroić w półksieżyce, dodajemy sól, pierz, bazylie i imbir potem wszystko razem dusimy i dodajemy zmieszaną smietane z mąką dodać pietruchy aż do zagotowania.

Jak podawać?

z makaronem ugotowanym al dente

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Trudnośćśredni
Porcje4
Przybliżony koszt5 zł
Autorkarolina

Krem z pieczrek z makaronem: Podobne przepisy

Krem z pieczrek z makaronem: wypróbuj również

Powiązane Tematy