Składniki:
- 1 kg wolowiny,
- 3 duże cebule,
- 70 dkg pieczarek,
- 3 duże papryki (najlepiej różnokolorowe),
- pietruszka,
- 2 marchewki,
- pół selera,
- por,
- 3 ziemniaki (opcjonalnie),
- koncentrat pomidorowy,
- groszek konserwowy,
- papryka słodka w proszku.
Jak przyrządzić?
Wołowinę i cebulę pokroić w kostkę i poddusić. Osobno poddusić pieczarki (pokrojone w plasterki) i paprykę. Przełożyć do garnka, zalać wodą, zetrzeć warzywa (pietruszkę, marchewki, selera, por), posolić i gotować. Można dodać też 3 ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy mięso będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy, słodką paprykę a na końcu groszek z puszki.
Jak podawać?
Podawać z bagietką.
Uwagi:
Można dodać zacierki i torebkę sosu pieczarkowego.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 6 porcji |
Autor | grubcio |