Zupa brokułowo-serowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- paczka mrożonych brokułów,
- włoszczyzna (czyli 2 marchewki 2 pietruszki, 1 seler i 1 por),
- mała cebula,
- ząbek czosnku,
- 1-2 kostki rosołowe,
- koperek,
- spory trójkat sera pleśniowego typu Rokpol,
- sól,
- pieprz,
- śmietana,
- 2-4 skrzydełka kurczaka.

Jak przyrządzić?

Skrzydełka, włoszczyznę, cebule, ząbek czosnku, kostki rosołowe zagotowac az beda miekkie i wyjać, potem dodać starty na tarce ser pleśniowy, doprawic sola i pieprzem a na sam koniec wrzucic brokuly i pogotować jeszcze 1 minute. Wlać śmietanę i można już podawć.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćcałkiem dużo
AutorEwa z Łodzi

Zupa brokułowo-serowa: Podobne przepisy

Zupa brokułowo-serowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy