Składniki:
pęczek pietruszki - duży ,1 łyzka masła, woda; 1-2 jajka, szklanka mąki, Vegeta, pieprz, inne ostre przyprawy.
Jak przyrządzić?
Zagnieśc mąkę i jajka i wodę wykonując zwyczajny makaron. Po dobrym ugniecieniu kroimy na kwadraciki wielkości małego znaczka pocztowego, ale nie za cienkie - otrzymujac "poduszeczki". Wrzucamy je do wrzącej wody, gotujemy do miękkości ( ale bez przesady ) następnie drobno siekamy pietruszkę, dokładamy łyzkę masła i doprawiamy. Gotowe!
Potrzebne przybory:
Wałek do ciasta można wałkować słoikiem, deska do siekania pietruszki.
Jak podawać?
W talerzach.
Uwagi:
Zdrowo, niskokalorycznie i szybkie.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Kaloryczność | mało |
Autor | lesny |