Zupka dietetyczna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pęczek pietruszki - duży ,1 łyzka masła, woda; 1-2 jajka, szklanka mąki, Vegeta, pieprz, inne ostre przyprawy.

Jak przyrządzić?

Zagnieśc mąkę i jajka i wodę wykonując zwyczajny makaron. Po dobrym ugniecieniu kroimy na kwadraciki wielkości małego znaczka pocztowego, ale nie za cienkie - otrzymujac "poduszeczki". Wrzucamy je do wrzącej wody, gotujemy do miękkości ( ale bez przesady ) następnie drobno siekamy pietruszkę, dokładamy łyzkę masła i doprawiamy. Gotowe!

Potrzebne przybory:

Wałek do ciasta można wałkować słoikiem, deska do siekania pietruszki.

Jak podawać?

W talerzach.

Uwagi:

Zdrowo, niskokalorycznie i szybkie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćmało
Autorlesny

Zupka dietetyczna: Podobne przepisy

Zupka dietetyczna: wypróbuj również

Powiązane Tematy