Jabłecznik z budyniem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 szklanki mąki,
- 2 żółtka,
- całe jajo,
- kostka margaryny "Kasia",
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kwaśnej śmietany,
- 3 szklanki cukru pudru.

Składniki budyniu:
- 3 szklanki mleka,
- 2 budynie waniliowe.

Jak przyrządzić?

Ciasto zagniść i podzielić na dwie części, jedną z nich położyć na blaszkę (ja piekę w prodiżu), ułożyć mus z jabłek (z cynamonem i goździkami). Zalać gorącym budyniem i przykryć drugim ciastem-będzie mięciutkie, ale nawet jeśli nie uda się go położyć w całości, po upieczeniu nie będzie widać łączeń, także nie przejmujcie się. Nałuć widelcem. Piec 45 minut w temperaturze 160-180 C.

Potrzebne przybory:

Prodiż.

Jak podawać?

Pyszna na ciepło.

Uwagi:

To ciasto zawsze mi się udaje i jest przepyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćdużo
AutorKasiulek10

Jabłecznik z budyniem: Podobne przepisy

Jabłecznik z budyniem: wypróbuj również

Powiązane Tematy