Przepis na budyń
PATRYCJA • dawno temu

Dziś przepis na pyszny budyń dla maluszków, które ukończyły 7 miesiąc życia. Jest łatwy w przyrządzeniu i nie zabierze ci dużo czasu. Taki smakołyk to dobry pomysł na urozmaicenie diety rosnącego szkraba.
Budyń karmelowy
- szklanka wody,
- mleko modyfikowane,
- łyżka cukru,
- łyżka mąki ziemniaczanej.
Sposób przyrządzenia
W ¼ szklanki wody rozprowadź dokładnie mąkę, a pozostałą część wody zagotuj. Na wolnym ogniu przysmaż cukier, aż zacznie topnieć. Gdy zacznie przybierać brązowy odcień wlej do niego zagotowaną wodę i gotuj na najmniejszym ogniu. Wlej do cukru wodę z mąką. Gdy budyń zgęstnieje, przelej go do miseczki. Po ostygnięciu rozmieszaj w nim mleko modyfikowane w takiej ilości, jaka potrzebna jest na 200 ml wody.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Złoty naszyjnik w codziennych stylizacjach – jak go nosić, by wyglądać stylowo?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze