Karkówka w sosie własnym

Przepis kulinarny

Składniki:

Karkowka, bazylia, oregano, ziola prowansalskie, musztarda sarepska, olej, sol, troszke pieprzu.

Jak przyrządzić?

karkowke pokroic w plastry o grubosci ok 2 cm,obsypac przyprawami wg uznania obsmarowac musztarda i na wierzch posypac jeszcze ziolami.wstawic do lodowki w szczelnie zanknietym pudelku na ok 2h. jest tez szybsza wersja: kupic gotowa marynate obsypac nia miesko posmarowac musztarda i odstawic do lodowki tez na ok 2h najlepiej jak postoi cala noc...potem kazdy plaster zawijac osobno w folie aluminiowa tak by sok nie wyciekal podczas pieczenia,na malym ogniu mozna mocno wypiec lub zosrawic lekko krwiste.po upieczeniu wyjmowac na talerz i polac sosem ktory zostal w foli.zycze smacznego.jak bedzie zainteresowanie to przesle jeszcze przepis na karkowke w sosie ale nie wlasnym:)

Potrzebne przybory:

Grill lub domowy piekarnik.

Jak podawać?

Wszelako mozna na elegancko pieknie podane lub najprosciej z bulka.

Uwagi:

Jak na razie reklamacji nie bylo :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Autorulcia (nowa)

Karkówka w sosie własnym: Podobne przepisy

Karkówka w sosie własnym: wypróbuj również

Powiązane Tematy