Składniki:
1 podwójna piers z kurczaka, papryka zielona i czerwona, cebula, pietruszka natka, sok pomidorowy w kartonie, saszetka z knorra do spaghetti bolognes, makaron do spagh.Ser żółty ztarty na tarce (o malych oczkach), przyprawa do spagh. Olej do smazenia, 2 ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron.
Mięso myjemy i kroimy na drobną kosteczke,przyprawiamy do smaku (pieprz, sól, wegeta, curry, czosnek) i podsmazamy na oliwie. Tym czasem popryki pokrojone w kosteczke rowniez podrumieniamy w rondelku (osobno od miesa), podobnie robimy z cebulą. Jak juz mieso i warzywa bedą gotowe (czyli miękie i podrumienione) łączymy wszystkie te składniki. Dolewamy odrobine wody, i wsypujemy zawartość torebki knorra, mieszamy. Nastepnie dolewamy jeszcze na oko soku pomidorowego z kartonu, oraz dodajemy wczesniej juz posiekaną pietruszkę natkę. Przygotowac duze półmiski, nakładamy makaron do srodka przygotowany sos, posypujemy przyprawą oraz ztartym serem żółtym. Gotowe!
Potrzebne przybory:
Patelnia lub łok, 2 rondelki, półmiski, deska do krojenia, nóż, sztućce, tarka.
Jak podawać?
Na gorąco jako głowne danie.
Uwagi:
Jezeli to kolacja romantyczna lub spodziewasz sie gosci, pasuje tu wytrawne czerwone wino oraz grzanki czosnkwe przygotowane w piekarniku. SMACZNEGO!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Magdalena |