Napój Ptyś

Przepis kulinarny

Składniki:

1 pomarańcza, 2 średnie marchewki, 1 i 1/2 litra wody, 15 dag cukru, 1 łyżeczka kwasku cytrynowego.

Jak przyrządzić?

Pomarańczę i marchewski pokroić na małe kawałki( oczywiście wcześniej umyte !!!), zalać wodą ( 1 i 1/2 litra) wsypać cukier - to gotować ok. 1 godziny ( aż bedą miękkie). Następnie ostudzić i zmiksować.Zagotowac odzielnie 3 l wody z 30 dag cukru i 1 łyżeczką kwasko cytrynowego. Odstawic do ostygnięcia. Połączyć ze zmiksowanym płynem. Jak za mocne, ewentualnie dosłodzić i dolać przegotowanej wody.Można użyć więcej pomarańczy i marchewek, jak również można dodać sok z cytryny zamiast kwasku cytrynowego.

Potrzebne przybory:

Mikser z pojemnikiem, w którym można miksować płyny gęste.

Uwagi:

Ten napój jest wspaniały i przygotowany z naturalnych produktów. Ilość napoju można zwiększyć dodając wody, dosładzając i ewentualnie dodając soku z cytryny.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćprosty
Autorkrylit

Napój Ptyś: Podobne przepisy

Napój Ptyś: wypróbuj również

Powiązane Tematy