Spaghetti z mięsem mielonym
DAMIESA • dawno temuJedno z najbardziej ulubionych studenckich dań - spaghetii. Za jego przyrządzeniem przemawia prostota wykonania i wyśmienity smak, a także różnorodność przepisów, w których naprawdę jest w czym wybierać. Kreatywność zatem jest mile widziana! Dziś przepis na spaghettiz mięsem mielonym, dzięki któremu burczeniu w brzuchu pohamujesz na bardzo długo.
Jak zrobić spaghetti z mięsem mielonym?
- spaghetti
- paczkę mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego
- sos do spaghetti Napoli
- 2 jajka
- pomidory
- ser żółty
- listki bazylii
- Spaghetti ugotuj we wrzącej wodzie ok. 10 minut (nie powinno być zbyt miękkie)
- Pomidorki pokrój w małe części i lekko sparz na patelni
- Mięso mielone umieść w aluminiowej misce i połącz z jajkami, a następnie przełóż na patelnię i smaż, aż osiągnie lekko białawy odcień. W tym czasie najlepiej użyć drewnianej łopatki, aby rozdzielać zbite cząstki mięsa i zapobiegać ich zlepianiu się
- Sos Napoli rozpuść w szklance wody i wlej na patelnię cały czas mieszając
- Do całości wsypujemy sparzone wcześniej pomidorki
- Przyrządzone mięso nakładamy na spaghetti
- Na wierzch można położyć kilka listków bazylii, które dodadzą świeżego akcentu i całość posypać serem żółtym
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze