Składniki:
- mleko,
- woda,
- mąka,
- 3 jajka,
- 1 opakowanie szpinaku,
- biały ser 30 dag,
- 3 ząbki czosnku,
- zioła: bazylia, oregano lub zioła prowansalskie,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Usmazyć nalesniki(mleko, trochę wody, mąka , 2 jajka, sól).Nie bede zagłębiać się w proporcje, bo każdy ma swoje wypróbowane.Szpinak rozmrozić, dusić w 2-3 łyżkach oliwy, dodać po wyłączeniu czosnek(wyciśnięty).Ostudzić.Do szpinaku dodać kostkę sera białego , wymieszać na gładką masę , dodać jajko, przyprawić ziołami , pieprzem i solą.Nałożyc farsz na naleśniki, zawinąć , podsmażyć na patelni.Można przed podaniem posypac serem(najlepiej tartym parmezanem, ale niekoniecznie). Życzę smacznego.
Uwagi:
Danie proste, smaczne, zarówno na gorąco jak i zimno.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | 200 kcal / naleśnik |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | LIDKA |