Makaron Traviatty - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 paczka makaronu świderki,
- 1 kg kapusty kiszonej,
- 30 dkg mięsa mielonego mieszanego,
- 1 dużą czerwoną paprykę,
- tłuszcz do smażenia,
- kostki rosołowe,
- przyprawy: vegeta, pieprz cayenne, majeranek...

Jak przyrządzić?

Mięso mielone podsmażyć, rozdrabniając je, paprykę pokroić w paseczki i dodać do mięsa - smażyć dalej, w tym czasie należy przepłukac kapustę, aby nie była potwornie kwaśna, również dodać ją do mięsa i papryki, podlać rosołkiem z kostki, doprawić vegetą, pieprzem cayenne i majerankiem i dusic do odparowania płynu. Ugotować makaron , po czym wrzucić go do garnka z kapustą i wymieszać wszystko razem.

Potrzebne przybory:

Garnek, lub głęboka patelnia, garnek do ugotowania makaronu i durszlak.

Jak podawać?

Podawać na ciepło, mozna posypać posiekaną natką pietruszki. :)

Uwagi:

Jest to bardzo pyszne, sycące, pożywne danie obiadowe, można odgrzewać je w nieskończoność ( hmmm a raczej w skończoność...). Gdy zrobimy za dużo, wówczas można dodać starty żółty ser i zapiec w piekarniku - równiez świetne danko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 porcji
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt12 zł
AutorLA TRAVIATTA

Makaron Traviatty: Podobne przepisy

Makaron Traviatty: wypróbuj również

Powiązane Tematy