Składniki:
- naleśniki - kilka sztuk,
- 1 nie za duża kapusta pekińska,
- 1 puszka kukurydzy,
- pieczarki,
- koncentrat pomidorowy (ketchup),
- starty ser zółty.
Przyprawy:
- sól,
- zioła prowansalskie.
Tłuszcz do smarowania naczynia żaroodpornego.
Jak przyrządzić?
Podstawa to naleśniki usmażone wg przepisu na lekko słone :) Farsz: pokrojona (poszatkowana) i lekko odciśnięta kapusta pekińska, odsączona kukurydza, podsmażone pieczarki. Doprawić do smaku. Naczynie żaroodoprne wysmarować tłuszczykiem. Na dno naleśnik. Posmarować go koncentratem pomidorowym (ja wolę ketchup), posypać farszem i serem zółttym. Kolejny naleśnik i powtórka z rozrywki aż do wyczerpania naleśników:) Włożyć do dobrze rozgrzanego piekarnika i piec do momentu, aż serek roztopi się...
Potrzebne przybory:
Patelnia, mieszadełko, miska, naczynie żaroodporne
Jak podawać?
Podawać ciepłe po wyjęciu z piekarnika i przełożeniu na talerz. Najlepiej z lampką czerwonego winka. Życzę smacznego!
Uwagi:
Wielkość naleśników uzależniona jest od wielkości naczynia żaroodpornego jakim dysponujemy.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 porcje |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Wiśnia |