Banany w boczku

Przepis kulinarny

Składniki:

- BANANY, NIEDOJRZAŁE ALE I NIE ZIELONE (ABY NIE BYŁY MIĘKKIE),
- BOCZEK WĘDZONY PLASTERKOWANY.

Jak przyrządzić?

BANANY KROIMY NA 4 CZĘŚCI, KAŻDY KWARTALIK OWIJAMY W PLASTEREK BOCZKU. TAK PRZYGOTOWANE KŁADZIEMY NA PATELNIĘ TEFLONOWĄ LUB OWIJAMY W FOLIĘ DO GRILLOWANIA. OPIEKAMY AŻ BOCZEK BĘDZIE CHRUPIĄCY, UWAŻAJĄC ABY BANAN NIE ROZPADAŁ SIĘ.

Potrzebne przybory:

PATELNIA TEFLONOWA, FOLIA ALUMINIOWA.

Uwagi:

MOŻNA ZAGRYZAĆ Z OLIWKAMI

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
AutorMONIKA

Banany w boczku: Podobne przepisy

Banany w boczku: wypróbuj również

Powiązane Tematy