Nadziany...

Przepis kulinarny

Składniki:

- 250 dkg mięsa mielonego,
- 1 cebula,
- 2-3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do grila,
- troche oleju.

Jak przyrządzić?

Mieso mielone wymieszac w misce, z drobno pokrojona cebula, zabkami czosnku (wycisniete przez praske), sola, pieprzem i przyprawa do grila. Wszystkie przyprawy według uznania. Z uzyskanej masy, rękoma formowac waleczki długosci 10 cm, poczym nadziewac na wykalaczke. Na desce do krojenia wysypac troche przyprawy do grila i obtaczac w niej nadziane mieso. Przed pieczeniem posmarowac olejem i zapiec na grilu lub na rozlozenej na grilu foli aluminiowej.

Potrzebne przybory:

- folia aluminiowa do pieczenia,
- wykałaczki (długie),
- miska,
- deska do krojenia.

Jak podawać?

Dodatki sa dowolne.

Uwagi:

Dwie warstwy folii mozna polozyc na ruszt, posmarowac odrobina oleju i poukladac przygotowane mieso!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcjemax 7
Przybliżony koszt10 zł
Autorlobuzaga

Nadziany...: Podobne przepisy

Nadziany...: wypróbuj również

Powiązane Tematy