Składniki:
- 250 dkg mięsa mielonego,
- 1 cebula,
- 2-3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do grila,
- troche oleju.
Jak przyrządzić?
Mieso mielone wymieszac w misce, z drobno pokrojona cebula, zabkami czosnku (wycisniete przez praske), sola, pieprzem i przyprawa do grila. Wszystkie przyprawy według uznania. Z uzyskanej masy, rękoma formowac waleczki długosci 10 cm, poczym nadziewac na wykalaczke. Na desce do krojenia wysypac troche przyprawy do grila i obtaczac w niej nadziane mieso. Przed pieczeniem posmarowac olejem i zapiec na grilu lub na rozlozenej na grilu foli aluminiowej.
Potrzebne przybory:
- folia aluminiowa do pieczenia,
- wykałaczki (długie),
- miska,
- deska do krojenia.
Jak podawać?
Dodatki sa dowolne.
Uwagi:
Dwie warstwy folii mozna polozyc na ruszt, posmarowac odrobina oleju i poukladac przygotowane mieso!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | max 7 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | lobuzaga |