Awokado jako pasta

Przepis kulinarny

Składniki:

- awokado,
- sok z cytryny,
- czosnek,
- łyżka stołowa gęstej śmietany,
- sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Awokado musi być miękkie; jak jest mocno dojrzałe to idealnie schodzi skórka.
Albo je obieramy albo kroimy na pół i łyżeczką wyciągamy miąższ.
Miąższ przekładamy do miseczki, od razu musimy skropić sokiem z cytryny {żeby nie ściemniało)ucieramy, dodajemy wyciśnięty czonek (ilość w/g smaku}, solimy.
Na końcu dajemy śmietanę i gotowe!

Jak podawać?

do mięs z grilla, do kanapek i innych...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Kalorycznośćśrednio dużo
AutorBianka

Awokado jako pasta: Podobne przepisy

Awokado jako pasta: wypróbuj również

Powiązane Tematy