Składniki:
- awokado,
- sok z cytryny,
- czosnek,
- łyżka stołowa gęstej śmietany,
- sól do smaku.
Jak przyrządzić?
Awokado musi być miękkie; jak jest mocno dojrzałe to idealnie schodzi skórka.
Albo je obieramy albo kroimy na pół i łyżeczką wyciągamy miąższ.
Miąższ przekładamy do miseczki, od razu musimy skropić sokiem z cytryny {żeby nie ściemniało)ucieramy, dodajemy wyciśnięty czonek (ilość w/g smaku}, solimy.
Na końcu dajemy śmietanę i gotowe!
Jak podawać?
do mięs z grilla, do kanapek i innych...
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | Bianka |