Sos do mięsa z grilla - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Wszystko robie na oko, potrzebne są:
- ogórki szklarniowe,
- czosnek,
- majonez,
- jogurt naturalny,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Ogórki obrać i zetrzeć na tarce i trochę posolić. Poczekać aż puszczą sok, póżniej trochę je odcisnąc z tego soku. Przecisnąc czosnek przez praskę (taki jest najlepszy) do ogórków. Przygotować sos z majonezu z dodatkiem jogurtu, ale zeby nie był za rzadki. Dodać do ogórków, wymieszać, doprawić ewentualnie sola i pieprzem, włożyć do lodówki na jakiś czas, żeby wszystko dobrze się "przegryzło".

Uwagi:

Najlepszy jest do grillowanej karkówki oraz innych mięs z grilla. Moja rodzinka i znajomi zajadaja się nim:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorłucja

Sos do mięsa z grilla: Podobne przepisy

Sos do mięsa z grilla: wypróbuj również

Powiązane Tematy