Składniki:
Wszystko robie na oko, potrzebne są:
- ogórki szklarniowe,
- czosnek,
- majonez,
- jogurt naturalny,
- sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Ogórki obrać i zetrzeć na tarce i trochę posolić. Poczekać aż puszczą sok, póżniej trochę je odcisnąc z tego soku. Przecisnąc czosnek przez praskę (taki jest najlepszy) do ogórków. Przygotować sos z majonezu z dodatkiem jogurtu, ale zeby nie był za rzadki. Dodać do ogórków, wymieszać, doprawić ewentualnie sola i pieprzem, włożyć do lodówki na jakiś czas, żeby wszystko dobrze się "przegryzło".
Uwagi:
Najlepszy jest do grillowanej karkówki oraz innych mięs z grilla. Moja rodzinka i znajomi zajadaja się nim:)
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | łucja |