Bakłażany podsmażane - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Składniki:
- 1 bakłażan,
- 3 pomidory,
- koperek swieży,
- majonez,
- czosnek,
- bułka tarta,
- jajko,
- odrobina oleju do smażenia,
- sól.

Jak przyrządzić?

Bakłażana kroimy w cienikie plastry, solimy i odczekujemy kilka minut aż "puszczą wode". Nastepnie obtaczamy w jajku w tartej bułce i smażymy na patelni z obu stron aż się zarumienią.Pomidor kroimy w plasterki.Koperek drobno siekamy, a z majonezu i czosnku przygotowujemy sos majonezowo-czosnokowy.
Nastepnie na plasterki bakłażana nakładamy sos, póżniej pomidor i posypujemy koperkiem;)

Potrzebne przybory:

Patelnia, deska do krojenia, nóż.

Jak podawać?

Podawać na ciepło na duzych tabletach jako przekąskę.

Uwagi:

Rewelacja. Bakłażana nie obieramy.
W zaleznosci od ilosci osób zwiększamy ilość składników.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorJusia

Bakłażany podsmażane: Podobne przepisy

Bakłażany podsmażane: wypróbuj również

Powiązane Tematy