Składniki:
Składniki:
- 1 bakłażan,
- 3 pomidory,
- koperek swieży,
- majonez,
- czosnek,
- bułka tarta,
- jajko,
- odrobina oleju do smażenia,
- sól.
Jak przyrządzić?
Bakłażana kroimy w cienikie plastry, solimy i odczekujemy kilka minut aż "puszczą wode". Nastepnie obtaczamy w jajku w tartej bułce i smażymy na patelni z obu stron aż się zarumienią.Pomidor kroimy w plasterki.Koperek drobno siekamy, a z majonezu i czosnku przygotowujemy sos majonezowo-czosnokowy.
Nastepnie na plasterki bakłażana nakładamy sos, póżniej pomidor i posypujemy koperkiem;)
Potrzebne przybory:
Patelnia, deska do krojenia, nóż.
Jak podawać?
Podawać na ciepło na duzych tabletach jako przekąskę.
Uwagi:
Rewelacja. Bakłażana nie obieramy.
W zaleznosci od ilosci osób zwiększamy ilość składników.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Jusia |