Sk艂adniki:
- tunczyk z puszki w sosie wlasnym (2 puszki),
- duzy peczek zielonej pietruszki,
- duzy peczek koperku,
- puszka groszku,
- puszka kukurydzy,
- puszka czerwonej fasoli,
- gotowane jajka 2-4 sztuki,
- majonez,
- musztarda,
- przyprawy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Odsaczyc tunczyka i wymieszac z warzywami, pietruszke i koperek posiekac drobniutko i dodac do salatki, podobnie z jajkami. Do majonezu dodac lyzke stolowa musztardy, doprawic sola i pieprzem. Wszystko razem wymieszac. Gotowe!
Jak podawa膰?
Salaterke mozna udekorowac wedlug uznania!
Uwagi:
艁atwe, tanie i syte. Podawac najlepiej z goracymi tostami lub chrupiaca bagietka...Tunczyk nie zawiedzie i zawsze z wielka checia jest pochlaniany przez rzesze gosci, jakie nas nawiedzaja...
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | vstyna |