Składniki:
- makaron penne lub inny wg gustu,
- cukinia,
- pieczarki,
- cebula,
- czosnek,
- oliwa lub olej,
- kawałeczek masełka do pieczarek,
- papryka słodka,
- pieprz, sól,
- parmezan.
Jak przyrządzić?
Pokroić pieczarki w kostkę dobrze obsmażyć na masełku, niech woda odparuje, dodac do nich papryke słodką, pieprz sól, następnie usmażyc cebulę i dodać do pieczarek, na drugiej patelni pokrojoną w kostkę cukinię /nie obierać/ wrzucic na oliwe lub olej i podsmażyc do miękości/byleby się nie rozpadła/, dodać czosnek w plasterki ja dodaje 4-5 ząbków czosnku bo cukinia jest mdła, połączyc to nastepnie z pieczarkami i cebulka, a na koniec dorzucic ugotowany makaron i wymieszać na koniec pozostaje tylko posypac parmezanem... Pycha!
Uwagi:
Czosnek podsmażamy z cukinią dosłownie 2-3 minutki, bo może sie inaczej spalić.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Iwka |