Kaczka Kilimandżaro z Tanzanii

Przepis kulinarny

Składniki:

- mięso z kaczki (proporcje wg uznania, mogą być filety, nogi itp.),
- tłuszcz do smażenia,
- czerwona cebula,
- świeże pomidory,
- chilli (świeże lub w proszku),
- curry,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Mięso doprawiamy solą i pieprzem - odstawiamy. Czerwoną cebulę kroimy w talarki i podsmażamy. Dodajemy pomidory pocięte w kawałki, chilli, curry, sól i pieprz do smaku. Powstały sos dusimy. Do sosu dodajemy mięso i dusimy wszystko razem, aż mięso bedzie miękkie. SMACZNEGO!

Jak podawać?

Z pieczywem. Potrawę można posypać natką pietruszki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
AutorMonike

Kaczka Kilimandżaro z Tanzanii: Podobne przepisy

Kaczka Kilimandżaro z Tanzanii: wypróbuj również

Powiązane Tematy